Kesän 2024 aukioloajat

22.05.2024

Janavalon kaikilla tehtailla työt keskeytyvät kesälomien ja huoltotöiden ajaksi kesällä 2024, siten että viikot 28-29 (8.-21.7.2024) kaikki tehtaamme ovat suljettuina kaksi viikkoa.

Tuotantomme seisahtuu tuolloin kaikilla tehtaillamme huoltoseisokin ajaksi, ja samoin suurin osa avainhenkilöistä on tuolloin lomalla.

Huoltoseisokin aikana voimme toimittaa sovitusti tavaraa ja vastaanottaa uusia tilauksia, mutta pikatoimitukset näinä viikkoina ei onnistu.

Tilauksissa, joiden toimitukset toivotaan viikoille 28-29, toivomme saavamme tilaukset mahdollisimman pian, sillä materiaalien ja komponenttien toimitusajat ovat edelleen tavallista pidemmät.

Lisäämme kapasiteettiamme mahdollisuuksien mukaan kesäkuukausien ajaksi, ja mikäli huoltoseisokkimme ajankohta suunnitellusta muuttuu meistä riippumattomista syistä, niin ilmoitamme asiasta välittömästi.

Toivotamme aurinkoisia kesäpäiviä kaikille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme!


Hyvää Joulua!

21.12.2023

Joulutervehdys


Kesän aukioloajat 2023

12.06.2023

Janavalon kaikilla tehtailla työt keskeytyvät kesälomien ja huoltotöiden ajaksi kesällä 2023, siten että viikot 27-29 (3.-23.7.2023) kaikki tehtaamme ovat suljettuina kolme viikkoa.

 

Tuotantomme seisahtuu tuolloin kaikilla tehtaillamme huoltoseisokin ajaksi, ja samoin suurin osa avainhenkilöistä on tuolloin lomalla.

Huoltoseisokin aikana voimme toimittaa sovitusti tavaraa ja vastaanottaa uusia tilauksia, mutta pikatoimitukset näinä viikkoina ei onnistu.

 

Tilauksissa, joiden toimitukset toivotaan viikoille 27-29, toivomme saavamme tilaukset mahdollisimman pian, sillä materiaalien ja komponenttien toimitusajat ovat edelleen tavallista pidemmät.

 

Lisäämme kapasiteettiamme mahdollisuuksien mukaan kesäkuukausien ajaksi, ja mikäli huoltoseisokkimme ajankohta suunnitellusta muuttuu meistä riippumattomista syistä, niin ilmoitamme asiasta välittömästi.


Janavalo 50 vuotta – määrätietoista kehittämistä, rohkeita investointeja ja vastuullista liiketoimintaa

07.06.2023

Ideat, osaajat ja robotit. Ne ovat tärkeitä Janavalolle, joka on kasvattanut taitoaan, liikevaihtoaan ja toimintaansa pitkäjänteisesti. Puolta vuosisataa juhlitaan yhdessä henkilöstön kanssa. Työntekijät ovat tärkeä voimavara, koska he osaavat hyödyntää viimeisintä teknologiaa sekä luoda uutta ja ihmeellistä.

 

Janavalo Oy:n tehtaat Janakkalassa huokuvat hyvää tekemisen meininkiä. Viime vuosien investoinnit ovat onnistuneet odotetusti ja kehittämisinto on vain kasvanut matkan varrella.

Alun perin loisteputkivalaisimien kuoria valmistanut yritys on nykyään taitava ja monipuolinen ohutlevyvalmistaja. Metallitöiden lisäksi Janavalossa tehdään muun muassa märkä- ja pulverimaalausta, peittausta ja laserleikkausta. Omaa tuotantoa ovat Turenko-säilytysratkaisut.

– Laaja-alainen palvelu on meille tärkeää, koska asiakkaidenkin odotukset kasvavat koko ajan. On hienoa huomata, että investoinnit ovat olleet kannattavia ja päätökset oikeita. Pitkäjänteinen kehittäminen sopii meille hyvin, koska emme ole koskaan hakeneet pikavoittoja, Anna ja Riikka Huopainen sanovat.

He työskentelevät perheyrityksen operatiivisessa johdossa: Riikka Huopainen Janavalon toimitusjohtajana ja Anna Huopainen markkinointipäällikkönä. Kaksikko omistaa yrityksen yhdessä veljensä Okko Huopaisen kanssa.

 

Robottien takana on 75 osaajaa

 

Janavalon laitekantaa on uusittu rivakasti viime vuosina. Esimerkiksi hitsausrobotti ja kuitulaser ovat viimeisintä teknologiaa. Koneet jäävät kuitenkin kakkoseksi yrityksen tärkeimmälle valttikortille.

– Janavalon sielu rakentuu 75 työntekijästä. Tykkäämme roboteista, mutta koneet eivät tee yksin mitään. Tarvitsemme ison joukon ammattilaisia, jotka osaavat käyttää laitteita ja luoda niiden avulla uutta ja ihmeellistä, Anna ja Riikka Huopainen sanovat.

Janavalossa onkin paljon tuttuja kasvoja, koska moni työntekijä viihtyy samassa työpaikassa pitkään.

Vastuullisuus ja jäljitettävyys ovat niin tärkeitä toimintatapoja, että niiden kehittämiseen panostetaan Janavalossa yhä enemmän. Nyt jo tiedetään, mistä yrityksen käyttämät raaka-aineet ovat lähtöisin, ja kuka on tehnyt aikaisempia työvaiheita. Jatkossa lisätään entisestään läpinäkyvyyttä ja pienennetään hiilijalanjälkeä.

 

”Tarvitsemme ison joukon ammattilaisia, jotka osaavat käyttää laitteita ja luoda niiden avulla uutta ja ihmeellistä.”

 

Janakkalalaisen metallipajan arkeen kuuluvat konkreettiset vastuullisuusteot. Niitä ovat esimerkiksi raaka-aineiden kierrättäminen ja ympäristöä mahdollisimman vähän kuormittavat työskentelytavat. Kumppaneiksi kelpaavat vain vastuulliset toimijat. Sosiaalinen vastuullisuus näkyy esimerkiksi johtamisessa: Janavalon hallituksen jäsenistä puolet on naisia ja puolet miehiä.

 

Tuotantoa kehitetään ja palveluvalikoimaa laajennetaan

 

Janavalon lippulaivapalveluja ovat haastavat levytyöt, hitsauskokonaisuudet, pintakäsittelyt ja eri tekniikoita yhdistävät kokonaisratkaisut.

– Opettelemme koko ajan uutta: niin tekniikoita kuin uusien tuotteiden valmistamista. Tietoa on karttunut paljon, ja olemme parantaneet myös tehokkuutta ja nopeutta, Riikka Huopainen sanoo.

Seuraavaksi Janavalossa uudistetaan toiminnanohjausjärjestelmä. Tuotantoa kehitetään nykyistä tehokkaammaksi ja paremmaksi Lean-johtamisfilosofian avulla. Palveluvalikoimaa on tarkoitus laajentaa esimerkiksi lastuavaan työstöön. Lisäksi Turenko-kalusteisiin on tulossa täysin uusi tuote. 

 

”Opettelemme koko ajan uutta: niin tekniikoita kuin uusien tuotteiden valmistamista.”

 

– Meille on tärkeää olla ketterä ja kekseliäs, ja palvella asiakkaitamme niin hyvin, että heistä tulee pitkäaikaisia kumppaneita, Anna Huopainen sanoo.

Työnantajana Janavalo on joustava ja kuuntelee mieluusti työntekijöidensä toiveita esimerkiksi työajoista. Organisaatio säilyy jatkossakin matalana, jotta päätöksenteko on helppoa. 

– Kiireisinä aikoina olemme tarvittaessa itsekin hallin puolella apuna. Silloin kaikki käärivät hihat ja auttavat. Meillä ei ole niin suurta johtajaa, joka ei voisia liata käsiään, Huopaiset nauravat. 

 

Janavalo Oy juhlii 50-vuotista taivaltaan 8.–9.6.2023 asiakkaiden, yhteistyökumppaneiden ja työntekijöiden kanssa.

 

Lisätiedot:

Riikka Huopainen, toimitusjohtaja, 040 585 2445, riikka.huopainen@janavalo.fi

Anna Huopainen, markkinointipäällikkö, 040 8338 717, anna.huopainen@janavalo.fi

Valokuvat

Kurkista Janavalon Kuvapankkiin

 


Cobotti tuplaa hitsarin työpanoksen

15.03.2023

 

Janavalo Oy työllistää 25 hitsaajaa, mutta uusia on vaikea löytää. Yrityksemme kokeili yhteistyörobottia, miten se kykenee tukemaan hitsareita heidän työssään. Ensimmäiset kokemukset ovat hyvät.

Ammattitaitoisen työvoiman pula pahenee vuosi vuodelta. Tämän on kokenut myös janakkalalainen Janavalo, jolla on ollut hankaluuksia löytää uusia hitsareita neljälle tehtaalleen eri puolilla Kanta-Hämettä.

Yrityksen sielun muodostavat 75 työntekijää. Janavalo tekee ja kokoaa metallisia osia muille yrityksille, kuten Valmetille ja Konecranesille mutta valmistaa myös omia Turenko-merkkisiä kaappejaan.

Yritys hankki Universal Robots UR10e -yhteistyörobottisolun tuotannon hitsaustehtäviin tukemaan hitsaajia heidän töissään.

Janavalon toimitusjohtaja Riikka Huopainen kertoo, että cobotin tavoitteena oli kyetä kaksinkertaistamaan yhden hitsaajan työpanos. Lähtötilanne oli kinkkinen sillä yrityksen valmistamat tuotantosarjat olivat pieniä.

Järjestelmän suunnittelija, insinööritoimisto Mekanion asiantuntija Juho Lehto teki työtä käskettyä. Hän kertoo, että cobotille annettiin hitsaustehtäviä, jotka tuntuivat ihmiselle raskailta ja kuluttavilta.

Joustavuuden mahdollisti yhteistyörobottien turvallisuus. Jos ihminen koskee siihen vahingossa, se pysähtyy. Tämän ansiosta robotin ympärille ei tarvita suoja-aitoja tai turvalaitteita.

“Järjestelmän tuli kyetä hitsaamaan monenlaisia eri tuotteita, joiden geometriat ja koot vaihtelevat samalla suuresti. Hitsausyksikkö tuli myös pystyä siirtämään tehtaalta toiselle”, Lehto sanoo.

Lisäksi hitsarien tuli kyetä ohjelmoimaan laitteistoa ilman ulkopuolista apua ja oppimaan samalla työssään.

Alussa oli hakemista

Hitsauscobotti saapui Turengin tehtaalle lokakuussa 2022. Huopainen kertoo, että alussa he joutuivat etsimään hitsausarvoja jotta saumasta tulisi riittävän laadukas.

Nyt, viiden kuukauden toiminnan jälkeen kokeilusta voi jo vetää alustavia johtopäätöksiä.

Normaali robotiikkainvestoinnin takaisinmaksuaika on noin viisi vuotta, mutta Huopaisen mukaan Janavalo on yltämässä kahteen vuoteen.

“Tärkein tavoite hitsaajan työn monistamisesta näyttää toteutuvan”, Huopainen sanoo.

Joustavuus saa kiitosta. Järjestelmä kykenee 3-4 tuotteen hitsaukseen jo nyt. Jatkossa Janavalo tavoittelee cobotille jopa yli kymmentä eri tuotetta.

Järjestelmä mahdollistaa oppimisen. Ensimmäiset tuotteet ovat olleet mustan raudan mig-hitsausta, mutta yritys suunnittelee hitsauksen laajentamista ruostumattomaan teräkseen.

“Tähän asti cobotteja ovat ohjelmoineet meidän hitsarimme. Tavoitteemme on, että ensi keväänä jo muutkin työntekijät kykenisivät siihen”, Huopainen sanoo.

Hitsaajat myös oppivat nopeasti missä kannattaa hyödyntää cobottia ja missä käyttää ihmisen taitoja.

“Jossain prosesseissa ihminen on osoittautunut nopeammaksi kuin robotti, joissain päinvastoin. Hyvää on cobotin tuottama tasalaatuisuus. Ja se ei väsy.”

 

 

Janavalo cobotti

 

https://www.sttinfo.fi/tiedote/cobotti-tuplaa-hitsarin-tyopanoksen---janavalo-loytamassa-ratkaisua-tyovoimapulaan?publisherId=69817854&releaseId=69969120

 

 


Jouluntoivotus

20.12.2022

 

Jouluntoivotus

 


Janavalo osallistuu Alihankintamessuille

15.09.2022

Alihankintamessut Tampereella lähestyvät jälleen! Janavalo on perinteisesti mukana messuilla ja osastomme on sama tuttu A418. Nähdäänkö messuilla Janavalon "kulmalla"? 

Rekisteröidy kävijäksi: https://www.alihankinta.fi/fi/messuinfo/sisaanpaasy/

 

 


Kesälomatiedote 2022

10.05.2022

Janavalon kaikilla tehtailla työt keskeytyvät kesälomien ja huoltotöiden ajaksi kesällä 2022, siten että viikot 27-29 (4.-24.7.2022) kaikki tehtaamme ovat suljettuina kolme viikkoa.

Tuotantomme seisahtuu tuolloin kaikilla tehtaillamme huoltoseisokin ajaksi ja samoin suurin osa avainhenkilöistä on silloin lomalla.

Huoltoseisokin aikana voimme toimittaa sovitusti tavaraa ja vastaanottaa uusia tilauksia, mutta pikatoimitukset näinä viikkoina ei onnistu.

Tilauksissa, joiden toimitukset toivotaan viikoille 27-29, toivomme saavamme tilaukset mahdollisimman pian, sillä materiaalien ja komponenttien toimitusajat saattavat olla tavallista pidemmät.


Asiakastiedote Ukrainan sodan vaikutuksista

14.03.2022

Janavalo Oy:ssa olemme seuranneet tarkkaan Ukrainan traagista tilannetta, ja sodasta kärsivät ihmiset ovat ajatuksissamme.

Viime viikkojen aikana on lisääntynyt myös huoli tuotannon jatkumisesta eri teollisuuden aloilla, ja sodan vaikutuksista myös teollisuustuotantoon ja raaka-aineiden saatavuuteen ja riittävyyteen Suomessa.

Sodan osapuolten ollessa Euroopassa merkittäviä raaka-aineiden ja energian tuottajia, on selvää, että sotatoimilla on vaikutus myös teollisuuteen Suomessa ja jo nyt materiaalien hinnat ovat lähteneet jyrkkään nousuun; samoin ovat kallistuneet polttoaineet, kaasu ja monet muut materiaalit.

Tästä syystä joudummekin Janavalossa ottamaan käyttöön poikkeuksellisen hinnoittelun toistaiseksi ja nostamaan hintojamme nousseiden raaka-ainekulujen vuoksi. Tämä koskee valitettavasti myös kaikkia aiempia tarjouksia, vaikka ne olisivatkin vielä voimassa olevia.

Tällä hetkellä toimintamme jatkuu normaaliin tapaan, ja pyrimme varautumaan sodan mahdollisesti aiheuttamiin häiriöihin.

Janavalo Oy on tehnyt lahjoituksen Punaisen Ristin katastrofirahastoon sotaa pakenevien ukrainalaisten auttamiseksi.


Janavalo Oy:n omalle tuotteelle Turenko teräskalusteille on myönnetty Avainlippu

18.01.2022

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Janakkalassa toimivan Janavalo Oy:n Turenko teräskalusteille Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa valmistetusta tuotteesta. Turenko teräskalusteet tarjoavat monipuolisia säilytysratkaisuja pukukaapeista arkistokaappeihin.

Avainlippu on merkki suomalaisesta työstä. Merkki voidaan myöntää tuotteelle, joka on valmistettu Suomessa. Lisäksi suomalaisten kustannusten osuus tuotteen omakustannusarvosta, eli kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia. Laskelmassa otetaan huomioon kaikki tuotteeseen kohdistuvat kustannukset.

- Janavalo Oy:n toimitusjohtaja Riikka Huopainen kertoo, että Avainlippu-merkin hakeminen oli yritykselle helppo valinta ja sen myöntäminen kertoo Janavalon pitkäjänteisestä työstä ja niistä arvoista, joihin yritys on sitoutunut.  ”Meille Janavalossa kotimaisuuteen ja korkeaan laatuun panostaminen ovat olleet aina liiketoimintaa ohjaavia valintoja ja olemme ylpeitä siitä, että olemme osaltamme tuottamassa työtä Suomeen.”


Avainlippu on Suomessa valmistetuille tuotteille ja Suomessa tuotetuille palveluille myönnettävä alkuperämerkki. Avainlippua kantaa yhteensä noin 5000 tuotetta, tuoteryhmää tai palvelua. www.suomalainentyo.fi/yrityksille/avainlippu/

Suomalaisen Työn Liitto toimii sen puolesta, että suomalaisen työn arvostus kasvaa ja suomalainen työ menenestyy.Tehtävämme on kannustaa valitsemaan työtä Suomeen. www.suomalainentyo.fi

 

Avainlippu


Turenkotiimimme vahvistuu

02.01.2022

 

Tammikuun 2022 alussa Turenkotiimimme vahvistuu kahdella myyjällä, kun Titta Tauru ja Henna Pulkkinen aloittavat Janavalon palveluksessa. Sekä Titalla että Hennalla on pitkä kokemus B2B-myynnistä, suunnittelusta sekä asiakaspalvelusta.

Hennan ja Titan yhteystiedot löydät nettisivuiltamme ja esittelemme myyjät täällä ajankohtaista-palstalle pian!

Tervetuloa Janavalon Turenkotiimiin Titta ja Henna!


Janavalon esittelyvideo

14.10.2021


Teknologiateollisuuden uudistujat sarjan osa 2: Perheyhtiö Janavalo aikoo olla hengissä seuraavatkin 40 vuotta

16.11.2020

Teknologiateollisuuden Uudistujat artikkelisarjan 2. osassa haastateltiin Janavalo Oy:n toimitusjohtajaa Riikka Huopaista. Käy lukemassa Riikan ajatuksia yrittämisestä, kasvusta ja kansainvälistymisestä sekä perheyrityksistä:

https://teknologiateollisuus.fi/fi/ajankohtaista/artikkeli/haen-joka-vuosi-10-prosentin-kasvua-siten-yritys-kehittyy-perheyhtio

 


Laatusertifikaatti ISO 9001-2015 uudelle kolmivuotiskaudelle Janavalossa

21.09.2020

Inspecta Sertifointi Oy on vahvistanut Janavalo Oy:n laatusertifikaatin jatkon uudelle kolmivuotiskaudelle vuoteen 2023 saakka.

Janavalon laatujärjestelmä täyttää standardien ISO 9001:2015 sekä uutena myös hitsauksen laatusertifikaatti ISO 3834-2:2005 asettamat vaatimukset. Sertifikaatti myönnetaan 3 vuodeksi kerrallaan. Janavalon pitkän linjan työstä korkean laadun eteen kaikissa yrityksemme yksiköissä kertoo, että sertifikaatti uusittiin nyt seuraavalle kolmivuotiskaudelle. 

Toimitusjohtaja Riikka Huopainen kertoo, että panostus laatuun ja tuotannon kehittämiseen on Janavalon toiminnan kulmakiviä. 

ISO 9001-2005


Lopen tehdas muuttanut

12.05.2020

Janavalon Lopen tehtaan muutto Tervakoskelle on saatu loppuun. Uudessa hallissa on muun muassa runsaasti korkeaa tilaa ja 10tn kattonosturi sekä 4x2 metrin pintakäsittelylaitos, jotka helpottavat entisestään Janavalossa valmistettavien suurempienkin rakenteiden tuotantoa. 

Uusi käyntiosoite on:

Urkupilli 3, 12400 Tervakoski

 

Muut yhteystiedot säilyvät ennallaan. 

 

 


Pandemiaohjeet Janavalossa

12.03.2020

Janavalo Oy:ssä on ryhdytty seuraaviin toimenpiteisiin koronavirus COVID-19 pandemia vuoksi. Näiden toimenpiteiden tavoitteena on taata kaikkien työntekijöidemme, asiakkaidemme sekä yhteistyökumppaneidemme turvallisuus ja terveys. 

Emme matkusta epidemia-alueille (mm. Italia) ja noudatamme suomalaisten viranomaisten antamia määräyksiä matkustamisen rajoittamisesta ja kokoontumisista. Pyrimme järjestämään kokoukset ja tapaamiset sähköisesti etäkokouksina, kun mahdollista.

Toimitilojemme siivousta on tehostettu ja työntekijöitä on kehotettu kiinnittämään huomiota käsienpesuun sekä ohjeistettu miten toimia, jos epäilee saaneensa korona-virustartunnan. Pyrimme myös välttämään kättelyä.

Tällä hetkellä epidemialla ei ole vaikutusta Janavalon toimintaan. Tilaamme komponentit ja osto-osat pääsääntöisesti kotimaisilta tukkureilta eikä tavaraa vastaanoteta suoraan ulkomailta. Olemme jo alkuvuodesta pyrkineet lisäämään omiin varastoihimme kriittisiä osto-osia tuotannon jatkuvuuden varmistamiseksi. Ulkopuolisten tahojen pääsyä yrityksemme tehtaissa muihin tiloihin kuin lastauslaitureille valvotaan tehokkaasti.

Jos tilanne yrityksemme toimipisteissä muuttuu radikaalisti, tiedotamme siitä välittömästi. 

Lisätietoja tilanteesta antaa toimitusjohtaja Riikka Huopainen, riikka.huopainen(a)janavalo.fi


Luo metallista-kilpailu koululaisille

25.02.2019

Janavalo Oy on HMPY:n jäsenyrityksenä mukana LUO METALLISTA-kilpailussa, joka on käynnissä nyt ensimmäistä kertaa. Yli sata yläasteikäistä oppilasta lähes 40 joukkuetta ympäri Uuttamaata ovat mukana metallityökilpailussa. Kilpailun tavoitteena on tutustuttaa ja innostaa oppilaita metallitöihin sekä lisätä kiinnostusta ja tietämystä alaa kohtaan. Ennen kaikkea kilpailu tuottaa iloa koululaisille.

Kilpailun järjestäjänä toimii Helsingin metalliteollisuuden piiriyhdistys ry. (HMPY). Kilpailijoiden julkaisuja metallitöistään löydät Instagramista hashtagilla #LUOMETALLISTA ja kilpailun oma käyttäjätili löytyy nimellä @Luometallista. Lue lisää www.hmpy.org!  #HMPY

 

Luo metallista


Janavalolle uusi tehdashalli Tervakoskelle

30.11.2018

Janavalo Kiinteistöt Oy ostanut 28.11.2018 Tervakoskella sijaitsevan kiinteistön Urkupilli 3:n.

Kiinteistökaupan myötä Janavalo Oy pyrkii keskittämään toimintaansa entistä enemmän Janakkalan alueelle. 

Kiinteistössä on korkeaa tilaa ja 10tn kattonosturi. Nämä helpottavat yrityksessämme valmistettavien isompienkin rakenteiden tuotantoa. Lisäksi uusi kiinteistö mahdollistaa selkeämmin mustan ja kirkkaan raudan hitsauksen eriyttämisen.

 Urkupilli 3:n hallia korjataan alkuvuoteen 2019 asti, minkä aikana halliin on tarkoitus rakentaa 4x2m oleva pintakäsittelylaitos. Tämä mahdollistaa tulevaisuudessa isompienkin kappaleiden paremman pintakäsittelyn.

Lisätietoja:

Riikka Huopainen

Puh. 020 740 5900