Ilmiantokanava

Olemme ottaneet käyttöön ilmiantojärjestelmän, jota voit käyttää, jos epäilet jonkun rikkovan työpaikkamme sääntöjä. Kyse voi olla lain rikkominen, seksuaalinen häirintä tai sisäisten sääntöjemme törkeä rikkominen. Kyse voi myös olla epäeettisestä käytöksestä tai muista tietyn vakavuusasteen olosuhteista. 

Whistleblowingilla tarkoitetaan ilmoituskanavapalvelua, jonka avulla voi ilmiantaa väärinkäytöksiä tai epäiltyjä väärinkäytöksiä. Whisteblowing -ilmoituskanavan käyttäminen organisaatiossa vähentää väärinkäytösten todennäköisyyttä ja edistää yrityksen eettisten ohjeiden jalkauttamista.

Janavalo Oy:n whistleblowing -lomakkeella voivat sekä oman organisaation jäsenet, että ulkopuoliset toimijat ilmoittaa epäilemistään väärinkäytöksistä. Epäily, josta ilmoitetaan voi kohdistua niin oman organisaation jäseneen, kuin myös asiakkaaseen, toimittajaan tai muuhun sidosryhmäkumppaniin.

Ilmoituksen voi jättää mm. seuraavissa tapauksissa: lahjonta, suosiminen, tietojen muuttaminen, yrityksen etuuksien väärinkäyttäminen, uhkailu tai painostus, (virka-) aseman väärinkäyttö, sidonnaisuudet ym.

Annetut ilmiannot ja epäilyt käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti vain käsittelyoikeudet omaavien henkilöiden kesken. Väärinkäytöksistä epäillylle henkilölle ilmoittaja pysyy aina anonyyminä.

Ilmoita epäillystä väärinkäytöksestä esim. Janavalo Oy:n nettisivuilla olevan linkin kautta.

nordicwhistle.whistleportal.eu

Viestisi vastaanottaja saattaa tarvita lisätietoja voidakseen jatkaa tapauksen käsittelyä. Kyseisellä henkilöllä on siis mahdollisuus kirjoittaa sinulle takaisin järjestelmän sisäisesti. Kun olet painanut "lähetä", saat koodin, jolla voit kirjautua myöhemmin sisään ja lukea tarvittaessa mahdolliset viestit. Tällä tavalla voit viestiä vuorovaikutuksessa, mutta paljastamatta henkilöllisyyttäsi.

Kun olet lähettänyt viestin, saat aina seitsemän päivän sisällä palautteen, jossa kerrotaan, että olemme vastaanottaneet sen. Saat aina kolmen kuukauden kuluessa tiedon siitä, miten olemme toimineet kyselysi perusteella.

Janavalolle järjestelmän toimittanut yritys, Whistleblower Partners vastaa viestin alustavasta seulonnasta ja toimittaa ensimmäisen arvion tapauksesta. Whistleblower Partnersilla on riippumattomia asiantuntijoita, jotka ovat erikoistuneet ilmiantajien viestien käsittelyyn.